GRNDHOUSE enterance and seating area

zynk Design Strength Training Studio GRNDHOUSE

zynk has designed a 4,500sq ft film studio and live group exercise studio for London-based online fitness platform GRNDHOUSE, which was co-founded by five fitness trainers.

The site in Paddington is across two levels and comprises reception, cafe, retail and selfie tunnel on the ground floor and a main studio, technical office, member hub and changing rooms on the basement floor.

The brief was to create an environment which is unique, dynamic and expresses the personality of the brand and the founders.

Textural and tactile finishes, such as pressed cast concrete and slatted walnut panelling come together to create a dynamic, welcoming space. Burnt orange accents take inspiration from the brand colours and add warmth.

A fun feature – the light tunnel – draws attention to the interior and creates an iconic photographic opportunity for members and staff. The company’s online presence and community-centric values are key components of the operation. The studio is designed to adapt from film studio to live class studio, and incorporates an orange LED lighting ‘cage’ structure that can pulse, fade, beat and trace, either on a programme or when controlled by the instructor.

The vanity room is uplifted by custom-made ring mirror lights. Brushed brass accents within the neutral backdrop add a touch of glamour throughout, linking the vanity area corridor and the warm-up area, where tiered seating creates a great pre-workout member hub.

Contact zynk managing director and founder, Stavros Theodoulou on 07866556610 or email stavros@zynkdesign.com.

GRNDHOUSE_studio

GRNDHOUSE_bathroom

GRNDHOUSE_changing_rooms

GRNDHOUSE_enterance